You could put your verification ID in a comment Or, in its own meta tag Or, as one of your keywords Your content is here. The verification ID will NOT be detected if you put it here.
Főoldal » NŐI DOLOG » Orvosi lustaság, csecsemőhalál lett a vége
Orvosi lustaság, csecsemőhalál lett a vége

Orvosi lustaság, csecsemőhalál lett a vége

Merilyn Bartley a bíróság előtt állítja: kisfiának azért kellett meghalnia nem sokkal szívműtéte után, mert egyetlen szakorvos sem vizsgálta meg átszállítása után. A nő minden bizonnyal megnyeri a léha kórház és alkalmazottai ellen indított pert.

Az öt hónapos Dominic Whitehorn múlt hét pénteken komoly szívműtéten esett át egy londoni szívkórházban. Annak ellenére, hogy az állapota folyamatosan rosszabbodott, átszállították egy másik kórházba, ahol hétvégén nincs ügyeletes orvos.

Az anya folyamatosan azt hajtogatta a nővéreknek, hogy a fiát már órák óta nem látta orvos és könyörgött, hogy a kicsit szállítsák vissza a londoni Royal Brompton kórházba, nehogy valami komplikáció lépjen fel. A nővérek nyugtatgatták, hogy minden rendben lesz, ám a kis Dominic Whitehorn 36 órával később szívrohamban mégis meghalt.

csecsem565

Merilyn Bartley az észak-londoni bíróságnak meghallgatása során elmondta: ha hallgatnak a tanácsára és fiát visszaszállítják az operációt végző kórház szívsebészetére, akkor a kisfia még mindig élne. A kisfiút ugyanis átszállítása után a kórházban senki nem vizsgálta meg, és mindenki pánikolt amiatt, hogy hétvégén egy orvosuk sem volt ügyeletben.

Egyetlen egy doktornő, Dr. Meena Ashworth nézett rá a legyengült csecsemőre, ám a bizonyítékok szerint ő is késlekedett a további vizsgálatokkal és nem értesítette felettesét, Anthony Costello professzort. A kicsi állapota vélhetően a korábbi orvosi késlekedések és kommunikációs problémák miatt a következő három nap alatt tovább romlott, és végül a szíve nem bírta tovább.

forrás:BorsOnline

Hozzászólások lezárva.

A lap tetejére