You could put your verification ID in a comment Or, in its own meta tag Or, as one of your keywords Your content is here. The verification ID will NOT be detected if you put it here.
Főoldal » NEM KAMU? » Loch Ness-i szörny rejtélye megoldódott?
Loch Ness-i szörny rejtélye megoldódott?

Loch Ness-i szörny rejtélye megoldódott?

Legalábbis egy olasz geológus szerint. Az új elmélet magyarázatot kínál a híres skóciai tóban tapasztalható titokzatos jelenségre. Kétszáz év után végre itt a megoldás?

Kétszáz éve tartja magát a legenda, hogy a Loch Ness-i tóban egy titokzatos szörnyeteg, esetleg az őskorból itt maradt dinoszaurusz él. A rejtélyes állaltot vagy annak látszó valamit 1806 óta vélik látni rendszeresen, a jelenségre azóta egész iparág épült.

Az olasz geológus, Luigi Piccardi úgy véli, most magyarázatot talált a rejtélyre. Szerinte a tó alján végigfutó törésvonal okozza a jelenséget, írja a news.yahoo.com.

lochness5656

A kép illusztráció.

Elmélete szerint a Skóciát nagyjából keresztülszelő Great Glen törésvonal és a föld mozgása okoz a víz felszínén olyan elváltozásokat, hullámtöréseket amelyeket rendre a Loch Ness-i szörnynek vélnek. Elképzelését alátámasztja, hogy olyankor jelentik a legtöbb észlelést, amikor a környéken szeizmikus aktivitást is mérnek, és ilyenkor különös buborékok is megjelennek a vízen.

„Az emberek a földmozgások hatását látják a víz felszínén, és ezekbe a jelenségekben képzelnek bele mindenfélét” – jelentette ki az olasz geológus.

Hozzászólások lezárva.

A lap tetejére