You could put your verification ID in a comment Or, in its own meta tag Or, as one of your keywords Your content is here. The verification ID will NOT be detected if you put it here.
Főoldal » NŐI DOLOG » Élve temették el, mert lánynak született
Élve temették el, mert lánynak született

Élve temették el, mert lánynak született

A két napja világra jött kislány még élt, amikor megtalálták félig eltemetve az erőben.

Hiába vitték azonnal kórházba, már nem tudták megmenteni az életét. A hatóságok szerint anyja azért végzett gyermekével, mert fiút szeretett volna lány helyett.

Belehalt sérüléseibe az az újszülött kislány, akit rongyokba csavarva temettek el félig a földbe egy indiai erdőben, Indore város közelében – számolt be a Daily Mail. Amint megtalálták, azonnal kórházba vitték, de olyan súlyos vérzései voltak, hogy az orvosok hiába küzdöttek érte egy napon keresztül, már nem tudták megmenteni az életét.

kisl4354543

A kislányt két munkás fedezte fel a bozótban. „Üvöltést hallottunk, azt hittük valamilyen állat adja ki a hangot, de később úgy éreztük, hogy ez egy bébi lehet, ezért megnéztük. Egy kislányt vettünk észre, ahogy mocorgott a bozótban. Sokkoló, lesújtó látvány volt. Csoda, hogy életben maradt, mert az erdő tele van éhes állatokkal” – mondta Jagdish Mangilal a lapnak.

A rendőrség szerint ez a szörnyű eset újabb bizonyíték arra, hogy Indiában egyre aggasztóbb mértékben terjed az a szokás, hogy az anyák megölik lány magzatukat vagy újszülöttjüket, mert inkább fiút szeretnének. Az indore-i rendőrség nyomozója azt mondta: a gyanú szerint a kislány családja nem akarta megtartani az újszülöttet és magára hagyták meghalni az erdőben.

Egy indiai orvosi szaklap szerint tavaly félmillió újszülött lányt ölhettek meg Indiában csak azért, mert családjuk inkább fiúgyermeket szeretett volna. 1986 és 2006 között 10 millió lányt öltek meg Indiában még magzatként, vagy közvetlenül születésük után az UNICEF felmérése szerint.

Hozzászólások lezárva.

A lap tetejére