You could put your verification ID in a comment Or, in its own meta tag Or, as one of your keywords Your content is here. The verification ID will NOT be detected if you put it here.
Főoldal » ÉRDEKESSÉG » Google bérbe adja fényképezőjét
Google bérbe adja fényképezőjét

Google bérbe adja fényképezőjét

A Google tervei szerint a jövőben bárki részt vehet majd a Maps fejlesztésében csupán azzal, hogy fényképeket készít az utazásai során a keresőóriás speciális gépével. A Street View Trekker nevű felszerelést ugyanis bérbe adják, bár egyelőre csak szervezeteknek, de később akár magánszemélyeknek is.

A Google bejelentette, hogy ezentúl ki lehet bérelni a Street View Trekker nevű gépét, amivel a Street View utcaképeit szokták készíteni olyan helyeken, ahová autóval nem lehet eljutni. A szerkezet tulajdonképpen egy spéci hátizsák, amire egy összesen 15 fényképezőből álló kamerarendszer van applikálva. Ez 360 fokban, kb. 3 másodpercenként készít egy felvételt, ezekből áll össze a bejárható térkép, amit az utcakép szolgáltatással kínál a Google – írja a Socialtimes.

A cég most azt szeretné, hogy mások is kipróbálják a szerkezetet, és egyúttal bekapcsolódjanak a Google Maps fejlesztésébe azzal,  hogy utazásaik során fényképeket készítenek. Adott esetben olyan helyekről is, melyek még nincsenek lefedve ezzel a szolgáltatással. Magánszemélyek még nem vehetnek részt a programban, a lehetőség egyelőre csak turisztikai társaságok, egyetemek, non-profit- és kutatószervezetek, valamint kormányzati szervek számára nyitott, a következő hónapokban azonban bővítik majd a részvevők körét.

A program első résztvevője egy hawaii non-profit turisztikai szervezet, amely a Hawaii-szigetek olyan területeiről fog felvételeket készíteni, melyek egyelőre nem szerepelnek a Google Maps-en.

Hozzászólások lezárva.

A lap tetejére