You could put your verification ID in a comment Or, in its own meta tag Or, as one of your keywords Your content is here. The verification ID will NOT be detected if you put it here.
Főoldal » NEM KAMU? » Apollo 11 személyzete UFO -t látott?
Apollo 11 személyzete UFO -t látott?

Apollo 11 személyzete UFO -t látott?

Buzz Aldrin az ember, aki Neil Armstrong után másodikként lépett a Hold felszínére, korábban már többször is beszélt arról, hogy legendás küldetésük során több nagyon furcsa dolgot láttak maguk körül a világűrben, illetve a Hold felszínén. Hazatérésük után az egyik dél-amerikai országban adott interjújában egyenesen azt állította: – 1969. július 20. jelentősége nem az, hogy az ember megvetette lábát a Holdon, hanem a felismerés, hogy nem vagyunk egyedül az Univerzumban.

Egy videó a holdra szállásról röviden:

A könnyűnek nem nevezhető természetű Aldrin később azonban többször is ellentmondásba keveredett korábbi nyilatkozataival. Hol tagadta, hol mellébeszélt, ha erre irányuló kérdést kapott, de az is előfordult, hogy az előre leegyeztetett interjúra egyszerűen nem ment el.

Erről talán James Fox amerikai producer tudna a legtöbbet mesélni, aki 1999-ben nem kevés pénzért egy teljes televíziós stábot bérelt és utaztatott el az Egyesült Államokból Franciaországba, mert Aldrin azt ígérte neki, hogy adott napon reggel részletesen kifejti a véleményét az UFO kérdésről. Aldrin azonban a megbeszélt időpontban nem jelent meg, csak telefonon jelentkezett, majd közölte, meggondolta magát, így a beszélgetésből nem lett semmi.

Buzz Aldrin 2013. január 25-én, az amerikai Anchorage városában székelő Alaszkai Egyetem tudományos és mérnöki nyílt napjának (ANSEP) volt az egyik meghívott előadója. A helyi műszaki egyetemen a továbbtanulás és a hivatásválasztás küszöbén álló fiatalok részére évről évre megszervezik az egyre rangosabbnak számító rendezvényt, amelyen a tudományos kutatásban komoly sikereket elért meghívottak előadásaikkal a reál tárgyak iránti érdeklődést és a tudomány melletti elköteleződést szeretnék elérni az erre fogékony fiataloknál.

Idén a környékbeli Matuska Völgyből, Fairbanks-ből és Bethelből érkezett középiskolás diákok és egyetemi hallgatók által egyik legjobban várt vendég az amerikai álom egyik személyes megtestesítője volt, aki előadásában arra igyekezett ösztönözni őket, hogy folytassanak minél behatóbb tudományos tanulmányokat, valamint, hogy legyenek nagyon céltudatosak és következetesen és soha ne adják fel álmaikat. Példaként természetesen az Apollo 11 küldetését hozta fel, amelynek során a Hold felszínére leereszkedő modul pilótájaként a második ember lehetett, aki a Föld körül keringő égitest felszínére lépett: - Az utolsó csavarig minden egyes alkatrész és gép működését pontosan ismernem kellett, különben nagyon könnyen gondban lettünk volna - mondta hallgatóságának.

Aldrin részletesen kifejtette, hogy kitartó és állhatatos mérnöki tanulmányainak köszönhetően miként kerülhetett egyre közelebb régi vágyához, az űrkutatáshoz és rámutatott, hogy gépészmérnökként hogyan nyílt meg előtte a perspektíva, hogy előbb repülésműszaki irányba, majd pedig az űrhajózás felé lépjen tovább.

Az előadása végén természetesen a diákoknak lehetőségük volt kérdezni is, amelyek kizárólag az 1969 júliusában történt Apollo 11 misszióra és a Holdra vonatkoztak, bizonyítva, hogy a fiatalokban a felfedezés vágya 2013-ban is mindennél erősebb.

Milyenek a Holdon található kövek? Milyen érzés volt onnan látni a Földet? Visszamenne, ha lenne rá lehetősége? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket kapott Aldrin, melyekre szép hosszú,kerek, bővített mondatokban válaszolt is, amikor azonban valaki neki szegezte az egyik legizgalmasabb kérdést “Látott UFO-kat a küldetésük során?” csak ennyit felelt: – Valószínűleg nem. A következő kérdés?

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a tavaly elhunyt Neil Armstrong közeli barátai azt állítják, az egykori űrhajóst ismeretlenek többször is megfenyegették, ha beszélni merészel arról, amit a Apollo küldetés során láttak, azzal a felesége és a gyerekei életét is veszélyezteti. Vajon hasonló fenyegetést kapott Aldrin is, ezért nem beszél ezekről a dolgokról mostanában? A kérdésre egyelőre nem tudjuk a választ, mindenesetre elgondolkodtató Aldrin két szavas felelete, főként az űrhajós korábbi nyilatkozatai tükrében.

A Holdra szállás ellentmondásos körülményeiről beszélget az alábbi tévéfelvételen Nemere István író és Csák Csaba fizikus:

forrás:ittvannak.hu

Hozzászólások lezárva.

A lap tetejére